Poșta Câlnău a primit banii pentru realizarea rețelei de gaze!

de Stiri Buzau Media

Veste bună pentru locuitorii comunei Poșta Câlnău. Ministerul Dezvoltării a aprobat alocarea a aproape 51 de milioane de lei pentru înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în localitatea buzoiană.

Investiția, derulată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, presupune realizarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale și a racordurilor pentru consumatorii casnici și instituții publice din satele Poșta Câlnău, Potârnichești, Coconari, Zilisteanca, Aliceni și Sudiți. Rețelele de distribuție vor fi dimensionate corespunzător pentru a asigura alimentarea cu gaze a tuturor potențialilor consumatori identificați, precum și un coeficient de 10% pentru dezvoltare ulterioară.

Fonduri substanțiale vor mai primi, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, și alte două commune buzoiene: Largu, peste 14 milioane de lei, pentru înființarea rețelei de canalizare, dar și Vintilă Vodă, 12 milioane de lei, pentru asfaltarea drumurilor de interes local.