Primele 13 autobuze electrice circulă, deja, pe străzile din Buzău!

de Stiri Buzau Media

Cele 13 autobuze electrice 100% ecologice sunt dotate cu un sistem de E-ticketing modern și un sistem de supraveghere video, atât interior, cât și exterior.

De aseemenea, echipamentele noilor autobuze comunică, în timp real, atât cu locațiile semaforizate din intersecții, cât și cu cele două centre de monitorizare a traficului și a flotei de autobuze.

Cele 13 autobuze electrice au fost cumpărate de Primăria Buzău în 2022 și au o garanție de 5 ani. Nouă dintre ele sunt marca BYD Europe, iar celelalte patru sunt Temsa.

Odată cu intrarea în circulație a autobuzelor electrice, Trans Bus Buzău va testa pentru o perioadă de 3 luni un nou sistem de E-ticketing cu cod QR, care va funcționa în paralel cu actualul sistem de E-ticketing.

Buzoienii vor putea achiziționa bilete sau abonamente de călătorie, atât de la tonetele societății Trans Bus, cât și de la automatele de bilete amplasate pe Bulevardul Unirii, pe linia dedicată transportului în comun.

De asemenea, biletele și abonamentele pentru noul sistem de E-ticketing pot fi cumpărate și prin descărcarea aplicației Transport Public Buzau, disponibilă în App Store și Google Play.

Reprezentanții Primăriei Buzău au anunțat că flota de autobuze electrice a societății Trans Bus Buzău se va mări, în viitorul apropiat, prin achiziționarea a încă 36 de autobuze electrice.