Prin decizia Guvernului, Bozioru devine zonă cu resurse turistice!

de Stiri Buzau Media

Una dintre cele mai pitorești zone ale județului Buzău are șansa de a atrage fonduri europene pentru dezoltarea infrastructurii turistice. Este vorba despre comuna Bozioru, unde se află celebrii trovanți de la Ulmet și misterioasele așezări rupestre de la Nucu.

Comuna buzoiană, alături de alte 8 localități din țară, va primi atestatul de zonă cu resurse turistice. Decizia a fost luată, joi, în ședința Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, și va permite atragerea mult mai facilă de fonduri, inclusiv europene, în cadrul unor proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, tehnice și de protecția mediului.

Comuna Bozioru este renumită nu doar pentru peisajele sale extraordinare, ci și pentru câteva obiective turistice de interes național. În primul rând, este vorba despre așezările rupestre de la Nucu, un complex de chilii și biserici săpate în stâncă, în secolele IV-X, și cunoscute pentru inscripțiile și desenele rupestre misterioase. De asemenea, un alt obiectiv turistic din Bozioru, Babele de la Ulmet, atrage, an de an, numeroși vizitatori, din toată țara. Formațiunile stâncoase spectaculoase, care par că ies din pământ, sunt comparate adesea cu cele de la Babele din Bucegi și oferă un peisaj deosebit. Unele dintre Babe sunt perfect ovale, iar altele au forma unor farfurii zburatoare, cea mai înaltă având doi metri.