Renumiții cârnați de Pleșcoi, preparați cu carne din Grecia ori Portugalia!

de Stiri Buzau Media

Celebrii cârnați de Pleșcoi, din zona Buzăului, au ajuns să fie
preparați din oaie adusă de peste mări și țări. Și asta deoarece
carnea de oaie, care este ingredientul principal al acestui produs
tradiţional, este din ce în ce mai greu de găsit în țară,

Criza cărnii de oaie autohtonă este provocată de pesta micilor
rumegătoare, o boală virală gravă, care afectează, atât oile, cât și
caprele, și care a dus la sacrificarea unui număr semnificativ de
animale, în special în județele cu tradiție în creșterea ovinelor.

Cum reușesc cu greu să mai cumpere carne de oaie din Constanța,
Tulcea, ori Timiș, producătorii de cârnați de Pleșcoi, din zona Berca,
au fost nevoiți să o importe din Grecia, Spania sau Portugalia,

În aceste condiții, și prețul cârnaților de Pleșcoi produși la Buzău
s-a mărit cu cel puțin 25 la sută într-un an. Totuși, chiar dacă un
kilogram de cârnați a ajuns să coste între 48 și 52 de lei, renumitul
produs tradițional are, în continuare, un mare succes.