Inimă de Bou este cea mai gustoasă roșie de Buzău. Este rezultatul unei degustări organizate în premieră de Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău, tocmai pentru a identifica soiul de tomate care întrunește cele mai multe aprecieri din partea consumatorilor.
Evenimentul a avut loc, vineri, iar la degustare au participat 55 de buzoieni, mai mult sau mai puțin familiarizați cu soiurile de roșii cultivate de Stațiunea Legumicolă. Ei au fost invitați să guste din peste 40 de varietăți de tomate și apoi să dea câte o notă, între 1 la 5, fiecărei roșii gustate.
În final, cele mai multe aprecieri, dar și cel mai mare punctaj l-a obținut soiul de tomate Inimă de Bou sau Andrada, așa cum este cunoscut printre specialiști.
Această confirmare pentru roșia Inimă de Bou nu este chiar o surpriză, având în vedere că este una dintre cele mai căutate tomate de către gospodine. Fructele sale mari, în formă de inimă, gustul deosebit, semințele puține și textura cărnoasă sunt deja celebre.
Roșia Inimă de Bou – Andrada este deja omologată, iar semințe și răsaduri ale acestui soi pot fi cumpărate, în fiecare an, chiar de la Stațiunea Legumicolă Buzău.