Schimbări la alegerile locale în 5 comune buzoiene!

de Stiri Buzau Media

Recensământul populației din 2021 va aduce câteva schimbări importante la alegerile locale din 9 iunie, în mai multe localități din județul Buzău.

Este vorba despre 5 comune, unde modificarea numărului de locuitori va micșora sau va mări numărul de consilieri locali, față de alegerile locale desfășurate în urmă cu patru ani. Dacă în 4 comune din județ, consiliile locale vor avea un număr mai mic de membri, în alta, consiliul local se va mări.

Mai exact, în comuna Bălăceanu, numărul consilierilor va scădea de la 11, la 9, iar la Pietroasele, Podgoria și Ulmeni, numărul aleșilor va scădea, de la 13 consilieri, în 2020, la 11, în 2024. Singura comună buzoiană în care se va mări numărul de consilieri locali este Vadu Pașii, unde s-a înregistrat o creștere a populației. Astfel, în localitatea de lângă Buzău, consiliul local va număra 17 membri, față de 15, în 2020.

Cele două municipii din județul Buzău, Buzău și Rm. Sărat, nu vor fi afectate de scăderea numărului populației. Consiliului Local Municipal Buzău va avea tot 23 de membri, iar cel din Rm. Sărat, 19 membri.