SCM Gloria Buzău, plecări, dar și veniri în pespectiva unui sezon mai bun!

de Stiri Buzau Media

Se anunță schimbări importante la SCM Gloria Buzău, după un sezon mult sub așteptări. Unele jucătoare vor părăsi echipa buzoiană, pentru a lăsa loc altor handbaliste, capabile să aducă un plus de valoare.

După patru sezoane petrecute la Buzău, Ana Maria Iuganu, fosta golgheteră a campionatului a decis să se retragă. Extrema născută la Roman a împlinit 34 de ani și, deși vârsta i-ar mai permite să joace în continuare, ea nu mai dorește să continue, reclamând și accidentarea gravă, care i-au marcat evoluțiile din ultima vreme.

De asemenea, pe picior de plecare sunt și câteva handbaliste străine din lotul Gloriei. Marija Petrovic, Alexandra Zimny și Fanta Keita sunt cele mai recente nume adăugate pe lista destul de lungă a despărțirilor.

Și antrenorul Daniel Anca, cel care a condus echipa buzoiană, la partida de pe teren propriu cu CSM București, își ia la revedere de la Gloria. Cu acest ultim meci, fostul selecționer al naționalei de juniori își va încheia mandatul la echipa buzoiană, conducerea tehnică urmând a fi preluată, de la 1 iulie, de Pablo Morel.

Antrenorul francez vine la SCM Gloria Buzău alături de Clement Petit, secund, și Jean-Etienne Mattiuzzo, antrenor cu portarii. Potrivit unor informații, Pablo Morel va câştiga, la Buzău, 12.000 de euro lunar, devenind cel mai bine plătit antrenor din Liga Florilor.