Dovleacul devine, din nou, vedeta absolută a unui festivalul déjà
consacrat: „Zilele dovleacului”. Evenimentul gastronomic, ajuns la cea
de-a a IX-a ediție, va avea loc între 10 și 19 octombrie, la Poșta
Câlnău.
Ca în fiecare an, expoziția cu vânzare va îmbia pofticioșii cu o
varietate impresionantă de bunătăți preparate din dovleac de gospodine
locale, de la supe și sarmale, până la gemuri și prăjituri. De
asemenea, sărbătoarea câmpenească de la Poșta Câlnău va oferi standuri
cu mâncăruri tradiționale, grătare cu pastramă, cârnați de Pleșcoi,
mititei, precum și zone cu fructe, legume, zacuscă și gemuri bio.
Mustul proaspăt stors și vinul vor fi și ele disponibile din
abundență, iar produsul vedetă va fi, ca de obicei, plăcinta cu
dovleac. Atmosfera va fi completată de muzică populară, standuri de
produse locale, ateliere pentru copii și demonstrații culinare live.
Ediția din acest an a festivalului va pune accent pe micii
producători, pe poveștile locale și pe gustul simplu al toamnei.
Evenimentul se va desfășura, ca și anul trecut, în apropierea Drumului
European 85, la Cuptorul Bunicii, loc cu nume potrivit pentru un
festival de toamnă. Organizatorii festivalului sunt Asociația Micilor
Fermieri „Dovlecelul Buzoian”, care promit o atmosferă pe poveste și o
mulțime de delicii din dovleac.