Buzoienii, îndemnați să se vaccineze împotriva Omicron!

de Stiri Buzau Media

Direcția de Sănătate Publică Buzău demarează o nouă etapă de vaccinare anti-COVID. De această dată este vorba despre un ser care oferă protecție împotriva ultimei variante a virusului SARS-CoV-2, respectiv Omicron.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit 300 de doze de vaccine împotriva Omicron, pe care ar putea să le administreze, gratuit, celor care doresc o protecție bună în fața unei eventuale îmbolnări. Vaccinul se adresează persoanelor peste 12 ani care deja au o schemă de vaccinare anti Covid complete.

Cum serul este unul extrem de costisitor, vaccinarea se face doar pe bază de programare. În județul Buzău sunt amenajate patru centre de vaccinare, în spitalele din Rm. Sărat, Nehoiu și Smeeni, precum și la sediul DSP Buzău. De asemenea, în unele localități serul poate fi administrat de medicul de familie.

Epidemiologii în îndeamnă pe buzoieni să nu renunțe la ideea vaccinării împotriva virusului care în ultimii ani a creat mari probleme, în special, persoanelor cu o sănătate precară.