Undă verde pentru înființarea unui nod rutier la Boboc, pe autostradă!

de Stiri Buzau Media

Planul de construcție a unui aeroport civil la Boboc începe să prindă contur. Ministerul Transporturilor a dat undă verde realizării unui nod rutier între Boboc și Cochirleanca, pe autostrada Moldovei, pe tronsonul Buzău – Rm. Sărat.

Înființarea acestui nod a fost scos déjà la licitație, împreună cu alte două noduri rutiere ce vor fi realizate la Clinceni, pe autostrada București și la Borcea-Fetești, pe autostrada Soarelui.

Ideea realizării nodului rutier de la Boboc – Cochirleanca aparține primarului muncipiului Buzău, Constantin Toma, care dorește înființarea unui aeroport civil, la Boboc, alături de cel militar.

Edilul consideră că un aeroport civil la Boboc ar avea o importanță regională, datorită apropierii de cele de la București, dar strategică, în contextul războiului din Ucraina

Înființarea nodului de la Boboc – Cochirleanca le va fi de folos, atât locuitorilor din zona Ziduri – Bălăceanu, cât și celor de la Galbenu – Jirlău, din județul Brăila, pentru că vor avea acces mai ușor pe Autostrada Moldovei.