„Vânătoare de comori”, în Parcul „Alexandru Marghiloman”!

de Stiri Buzau Media

În ultima zi a lunii septembrie, buzoienii, și nu numai, sunt invitați la o provocare inedită: o „vânătoare de comori” în Parcul „Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău..

Anul acesta, competiția presărată cu surprize, indicii ascunse și jocuri interesante este organizată de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Crucea Roșie Buzău, Asociația „Jnepenii” și Societatea Exploratorilor. Organizatorii promit că îi vor provoca pe participanți să dezlege pe parcursul unui itinerar ghicitori și să rezolve jocuri pentru a acumula puncte.

Aria de desfășurare a competiției este Parcul „Alexandru Marghiloman”, parc ce a fost gândit de boierul Marghiloman ca parc dendrologic. Acesta este motivul pentru care concurenții vor avea ocazia să descopere foarte multe specii de arbori și arbuști pe o distanță circuit de aproximativ 7 km. Concurenții participă sub forma de echipaje formate din trei membri. Fiecare echipă trebuie să aibă o busolă și minim un smartphone.

Pentru clasament va conta punctajul acumulat pe foaia de concurs și abia apoi timpul de parcurgere al traseului. Startul se va da la ora 10.00, la foișorul de lângă Vila Albatros, iar festivitatea de premiere va avea loc la ora 14.00.