Zeci de buzoieni confirmați cu Covid, în numai o săptămână!

de Stiri Buzau Media

Covid 19 revine în actualitate, la Buzău. După o lungă perioadă de acalmie, epidemiologii sunt din nou în alertă, după ce zeci de buzoieni au fost confirmați cu COVID-19.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în ultima săptămână, au fost înregistrate 32 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Din fericire, pacienții au, în general, o stare bună, doar cinci persoane având nevoie de internare. Anchetele epidemiologice au arătat că în majoritatea cazurilor infectările s-au produs în timpul unor deplasări în concedii, în zone aglomerate unde românii au uitat de măsurile de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus.

Specialiștii în sănătate publică spun că varianta Omicron rămâne dominantă în țara noastră, însă o nouă variantă provoacă îngrijorare în toată lumea. Este vorba despre varianta Eris, care este răspândită în special în zonele în care sunt mulți turiști. Medicii spun că este o variantă desprinsă din Omicron şi că, pentru moment, nu creează îngrijorări, chiar dacă pare o tulpină destul de contagioasă.