Germania își închide granițele și pentru cetățenii Uniunii Europene. Transporturile de marfă sunt exceptate de la interdicție

de Stiri Buzau Media

Germania își închide frontierele pentru călătorii din alte țări europene ca o măsură de blocare a extinderii epidemiei de coronavirus, a anunțat ministrul german al Transporturilor Andreas Scheuer, citat de Politico.eu.

”Astăzi mai facem un pas înainte pentru a proteja populația. Extindem restricțiile pentru persoanele care intră în țară pentru călătorii din țările membre ale Uniunii Europene, indiferent dacă călătoresc în  Germania  pe calea aerului, apei, a drumurilor sau pe calea ferată”, a spus Scheuer într-o declarație emis de Ministerul Transporturilor.

Transportul de marfă sau călătoriile celor care lucrează în sistemul sanitar sau în infrastructura de importantă critică sunt exceptate de la interdicție.

Anterior, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne preciza că au fost introduse controalele la frontieră pentru transporturile aeriene și maritime. Restricțiile de călătorie ar fi urmat să se aplice imediat zborurilor din Italia, Spania, Austria, Franța, Luxemburg, Danemarca și Elveția, precum și călătoriilor pe mare din Danemarca.

Sursa: G4Media.ro

Foto: Andreas Scheuer, ministrul german al Transporturilor/ Wikipedia

Știri despre: , ,