Gheorghe Micleru, primarul comunei Gura Teghii: Ne dorim ca această școală să dea şanse egale fiecărui elev pentru alegerea unei cariere de succes în viitor!

de Stiri Buzau Media
Distinşi dascăli, iubiţi elevi, stimați părinţi!
După o lungă și frumoasă vacanță, ne aflăm astăzi la începutul unui nou an şcolar, cu o semnificaţie deosebită pentru cei care îi trec pragul, cuprinşi de dorinţa cunoaşterii şi a acumulării de cât mai multe cunoştinţe folositoare pentru viaţa de zi cu zi. Trăim astăzi cu toţii un moment emoţionant şi special, pe care fiecare dintre cei prezenţi îl experimentează unic în felul său. Bobocilor – elevii care ne pășesc pentru prima dată pragul, le urez bun venit la școala noastră! Sperăm că anii pe care îi veți petrece pe bancile acestea, să fie anii formării voastre ca oameni și viitori specialiști în domeniul pe care îl veți alege să vă reprezinte.
Elevilor nostri, celor care au poate mai puține emoții astăzi, dar care în anii trecuți au simțit și ei teama de necunoscut a bobocilor, vă urez bine ați revenit acasă, fiindcă aici, pentru 5-6 ore zilnic, este casa fiecăruia!
Se încheie un ciclu, se dau examene, începe un alt ciclu, promovăm, avem succese , ne bucurăm, uneori întâmpinăm dificultăți pe care le biruim. Drumul școlii, este drumul cunoașterii și al autocunoașterii. Pe acest drum ne angajăm împreună: elevi și profesori, părinți, autorități locale, fiecare în sfera sa de competență. În școală, dragi elevi, aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, dobândiți noi deprinderi, învățați să învățați, să descoperiți lumea din jurul vostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreți de la viață, și cum anume să dobândiți lucrurile dorite. Este necesar, dragi elevi, să învățați nu atât pentru școală, cât mai ales pentru viață. Profesorii vă vor fi alături, călăuze și prieteni mai mari, la care puteți apela ori de câte ori aveți nevoie.
Școala este frumoasă și curată, înzestrată cu elemente necesare desfășurării unor activități de calitate. La sfârșitul lunii august, a fost semnat contractul de finanțare pentru dotarea cu echipamente T.I.C. și mobilier a Școlii Gimnaziale ,,Pamfil Georgian”. Asta înseamnă mobilier nou, calculatoare noi, laboratoare și alte materiale moderne necesare în activitățile de învățare atât în aceasta șscoală, cât și în celălalte subunități. Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție și pentru îndrumătorii voștri. Stimați părinți, vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră, atât noi, ca autoritate locală, cât și cadrele didactice. Vă rugăm să fiți alături de școală și să sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră .Să răspundeți chemărilor școlii pentru că fără o relație strânsă școală-familie este greu de parcurs acest traseu.
Ne dorim ca această școală să dea şanse egale fiecărui elev pentru alegerea unei cariere de succes în viitor. În acest context vă dorim dragi elevi, să aveţi curajul, perseverenţa şi tenacitatea de a nu ceda greutăţilor, iar reuşita să fie pentru voi sintagma de călăuză în toate situţiile. Vă doresc să aveți cu toţii un an şcolar cât mai bogat, cu rezultate de care să ne bucurăm împreună, dar aceste rezultate înseamna nu numai note mari ci şi un comportament exemplar, bucuria de a veni la şcoală cu constiinţa că zilnic adunați în minte şi în suflet lucruri noi şi frumoase.
Vă doresc să vi se împlineasca toate visele, să aveţi sănătate şi putere de muncă, să vă bucuraţi de linişte şi pace sufletescă, să fiţi colegi şi prieteni, să respectaţi şcoala care vă primeşte cu braţele deschise şi nu in ultimul rând, să confirmaţi speranţele şi încrederea familiilor voastre.
Tuturor va doresc un an cu împliniri şcolare şi profesionale, bucurii şi gânduri bune ! Mult succes!
Gheorghe Micleru, primarul comunei Gura Teghii