Gloria Buzău vrea să transfere atacanți, deși stă prost în apărare

de Stiri Buzau Media

Gloria Buzău se pregătește să mute pe piața transferurilor, în special în atac, pentru că Adrian Mihalcea și conducerea clubului din Crâng sunt nemulțumiți de randamentul dat în ultimele runde de Liga 2.

Gloria Buzău a terminat anul chiar pe ultimul loc al pozițiilor de play-off, 6, cu 26 de puncte, la un punct de poziția a 5-a, Unirea Dej, și la un punct peste locul 7, FK Miercurea Ciuc. În ultimele două runde din 2022, formația lui Mihalcea nu a reușit să câștige, înregistrând un 0-1 cu Concordia Chiajna și un 1-1 cu Steaua.

Președintele executiv al Gloriei, Auraș Brașoveanu, nu a negat faptul că, în pauza de iarnă, la Buzău ar putea ajunge fotbaliști care în prima parte a stagiunii au evoluat în SuperLigă. Brașoveanu a punctat însă că, în final, Adrian Mihalcea decide de ce jucători are nevoie.

În ciuda strategiei de achiziții, orientate în special spre aducerea unor jucători de atac, trebuie remarcat că echipa buzoiană are unul dintre cele mai bune atacuri din Liga 2, marcând 22 de goluri până acum, în 16 etape, capitol la care stau mai bine doar Steaua, Unirea Slobozia și Unirea Dej.

Din contră, formația lui Adrian Mihalcea a stat mai rău în apărare. Gloria Buzău are a doua cea mai slabă apărare din Liga 2 din primele 12 echipe, cu 18 goluri încasate, capitol la care e devansată doar de Unirea Dej.