Încep lucrările de realizare a rețelei de gaze în comuna Mărăcineni!

de Stiri Buzau Media
Cea mai mare investiție din județul Buzău, derulată în 2023, va debuta săptămâna viitoare. Este vorba despre realizarea rețelei locale de gaze în toată comuna Mărăcineni, lucrările urmând a se realiza concomitent în toate cele trei sate ale localității: Potoceni, Căpățânești și Mărăcineni.
În urma acestei investiții, locuitorii comunei Mărăcineni vor avea branșamentul și contorul la poartă, ceea ce înseamnă că vor plăti doar branșarea la rețeaua de gaze. Firma constructoare, din București, apreciază că dacă lucrările vor decurge fără probleme, în iarna viitoare vor exista locuințe la Mărăcineni care se vor încălzi cu gaze.
Proiectul de racordare cu gaze a comunei Mărăcineni are o valoare totală de 77,3 milioane de lei, iar prin această investiție se vor realiza 4.233 de branşamente de gaze naturale, în satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni. Lungimea totală a rețelei de distribuție de la nivelul comunei de lângă municipiul Buzău va măsura peste 38 de kilometri. Proiectul se va derula prin Programul Operational de Infrastructura Mare, iar mare parte din sumă vine de la Uniunea Europeană.