Într-o lună de foc, fermierii buzoieni încearcă să-și salveze culturile cu irigații

de Stiri Buzau Media

 

Este căldură de foc, de săptămâni bune, iar agricultorii buzoieni încearcă să-și ferească de arșiță culturile de pe câmp. Pentru că nici ploile nu i-au mai ajutat, mulți dintre agricultori au apelat la irigații pentru a-și menține în viață culturile.

Potrivit reprezentanților Agenției de Îmbunătățiri Funciare Buzău, volumul de apă folosit la udarea culturilor și livezilor, în aceste zile, este de 6-7 ori mai mare decât în urmă cu două luni. În această perioadă, cel mai mult se irigă porumbul, floarea soarelui, dar și legumele, viile și livezile. În prezent, ANIF Buzău reușește să irige 10.000-10.500 de hectare și estimează să acopere cele 17.000 de hectare contractate pentru anul 2021, în lunile septembrie-octombrie.

În luna iunie, anul acesta, pentru prima data în ultimii 25 de ani, fermierii buzoieni au cerut Agenției de Îmbunătățiri Funciare să oprească irigațiile din cauza volumului foarte mare de precipitații înregistrate. Solul era îmbibat de apă, iar pentru a-și salva culturile, agricultorii au recurs atunci la lucrări pentru desecarea câmpurilor.

 

Știri despre: ,