Jenant! După 15 ani de program „Lapte-corn”, produsele destinate elevilor sunt ținute tot în cancelarie sau pe holuri

de Stiri Buzau Media

În primul semestru al anului şcolar 2016 – 2017, Serviciul Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a desfăşurat acţiuni tematice şi sistematice de control în unităţile de învăţământ, pentru verificarea respectării prevederilor OUG nr 96/ 2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore.
Au fost verificate un număr de 198 unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural.
Principalele neconformităţi constatate cu ocazia controalelor efectuate sunt :
1. Neasigurarea spaţiilor special destinate depozitării produselor lactate şi de panificaţie distribuite conform OUG 96/2002 , în sensul că acestea sunt comune cu alte activităţi (cancelarie, holuri) .
2. Neasigurarea cu apă potabilă a spaţiilor destinate depozitării produselor “lapte şi corn”.
3. Neefectuarea monitorizării zilnice a temperaturii din spaţiilor frigorifice.
4. Neinstruirea personalului responsabil distribuire “lapte şi corn“ privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, în conformitate cu prevederile Ordinului MS nr. 1225/2003 .
Pentru neconformităţile constatate în unităţile de învăţământ s-au acordat termene pentru remedierea acestora, urmând a se efectua recontroale în aceste unităţi şi s-au aplicat sancţiuni cu avertisment, conform OUG nr 2/2001.

Datele vor fi prezentate astăzi în ședința Colegiului Prefectural.

Știri despre: