Mai puțin miei trimiși, de Paște, de la Buzău, către țările arabe!

de Stiri Buzau Media
Primii miei crescuți în fermele din județul Buzău, ce urmează să fie sacrificați pentru masa de Paște au fost trimiși deja la export. Și în acest an, cererea venită din țările arabe depășește cu mult consumul intern de carne de miel.
La Buzău, anul acesta se așteaptă să fie vânduți, în total, aproape 50.000 de miei, dintre care doar 10.000 ar fi pentru consumul intern, iar restul pentru export. De altfel, primele 10.000 de animale destinate țărilor arabe au fost trimise deja către centrele de colectare din Tulcea, Constanța sau Prahova. Numărul mieilor trimiși la export va fi mai mic decât cel de anul trecut, cu aproape 20.000, din cauza faptului că au fost înăsprite condițiile de transport pe vapor.
Pe de altă parte, se înregistrează și o ușoară scădere a prețului per cap de animal, vândut în viu, la export. Concret, mieii pleacă de la Buzău cu 18-19 lei kg de animal, în viu, adică cu 1-2 lei mai puțin decât anul trecut. Aceasta înseamnă că un miel de aproape 25 de kilograme este vândut la arabi cu 450 – 475 de lei.