Marcel Vela: Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu unele excepţii

de Stiri Buzau Media

Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei, cu excepţii: deplasarea în interes de serviciu, deplasarea pentru asigurarea de bunuri, adică sunt permise doar deplasările pentru cumpărături, este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală.

Mai sunt exceptate deplasările din motive jusitificate, îngrijirea copilului, a persoanelor cu dizabilităţi. Sunt excluse activităţile sportive de echipă”, a anunţat ministrul.

Deplasarea în scopul donării de sânge şi în scop umanitar şi voluntariat, pentru activităţi agricole sunt alte excepţii.

Circulaţia celor peste 65 de ani este permisă între orele 11-13 strict pentru: cumpărături, pentru asistenţă medicală, pentru îngrijirirea unui minor etc

– Circulaţia persoanelor peste 65 de ani este permisă şi în afara orele 11-13 dacă acest lucru se va face în interes profesional sau pentru realizarea de activităţi agricole. 

– Angajaţii vor dovedi deplasarea la serviciu prezentând legitimaţia de serviciu sau adeverinţă semnată de angajator.  

– Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate şi de pe telefon sau tabletă.    

Aceste măsuri intră în vigoare de miercuri, de la ora 12:00. 

Știri despre: ,