Măsuri de relaxare în spitalele buzoiene care îngrijesc bolnavi Covid

de Stiri Buzau Media

Și la Buzău, numărul pacienților internați cu Covid în spitalele din județ este într-o continuă scădere. La finalul săptămânii trecute, doar o treime din numărul total al paturilor destinate pacienților cu Sars Cov 2 din toate spitalele din județ erau ocupate. În aceste condiții, autoritățile de sănătate publică iau în calcul revenirea la normalitate în spitalele care, în timpul pandemiei, și-au redus numărul paturilor pentru restul bolnavilor cu alte afecțiuni.

Începând de astăzi, Spitalul de Boli Cronice Smeeni va avea numai 10 paturi COVID-19, iar la Spitalul din  Râmnicu Sărat, din cele 123 de paturi destinate pacienților cu coronavirus vor mai rămâne maxim jumătate. De asemenea, Spitalul Județean Buzău va menține deschis pentru COVID doar o parte din paturile Secției de Boli Infecțioase, urmând ca celelalte specializări medicale să revină urgent la destinațiile lor de bază.

O situație incertă este, însă, la Spitalul Orășenesc Nehoiu, unde este foarte greu de asigurat două circuite, respectiv pentru bolnavii COVID-19 și non COVID. În această situație Spitalul din Nehoiu va îngriji în continuare pacienți cu Sars Cov 2.

Știri despre: , , ,