Măsuri dure la Suceava: medicii și asistentele de la Spitalul Județean intră în carantină instituționalizată, nu mai au voie să meargă acasă. Cine nu vrea va demisiona sau va intra în șomaj tehnic

de Stiri Buzau Media

Generalul-maior (r) Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat luni pentru Monitorul de Suceava că toate cadrele medicale din Spitalul Județean Suceava intră în carantină instituționalizată: nu vor avea voie să meargă acasă și vor dormi în campusul studențesc.

Cei care nu acceptă soluția pot demisiona sau pot intra în șomaj tehnic, a spus generalul Oprea.

”De astăzi, vom începe să instituim carantina instiționalizată pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă au varianta șomajului tehnic sau a suspendării contractului de muncă. Vom analiza fiecare caz în parte, pentru că în unele  sunt și motive temeinice care nu le permit să stea în carantină. O comisie va analiza fiecare cerere, dar vreau să transmit că noi nu putem și nu vrem să forțăm pe nimeni să intre în carantină instituționalizată”, a declarat acesta pentru Monitorul de Suceava.

Medicii vor fi cazați în căminele din campusul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava și vor avea voie să circule doar pentru a se deplasa la locul de muncă.

Un ciclu de carantină instituționalizată înseamnă 14 zile, perioadă în care este de așteptat ca un număr tot mai mare de cadre medicale să fie vindecate de COVID-19, ceea ce le-ar permite să revină la muncă.

Municipiul Suceava și localitățile învecinate sunt în carantină din cauza focarului de  care a avut ca punct de plecare Spitalul Județean.

Știri despre: , ,