Milea Ionuț, primarul orașului Nehoiu: ANUNȚ IMPORTANT! RABLA LOCAL!

de Stiri Buzau Media
SE PRELUNGEȘTE TERMENUL DE ÎNSCRIERE, PÂNĂ LA DATA DE 29 SEPTE,BRIE 2023 SAU PÂNĂ LA EPUIZAREA BUGETULUI ALOCAT Vă puteți înscrie în program, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). În schimbul predării autovehiculului, primesc 3.000 de lei, fără nicio obligație.
Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat. Orașul Nehoiu s-a înscris în program cu 500 mașini uzate.
Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php. Cum se înscriu persoanele fizice în programul Rabla Local Intrați pe site-ul AFM, la Programe de finanțare. Selectează Casarea autovehiculelor uzate. Aici, dați click pe caseta verde „Creare conturi depunere dosare”. Intră pe Conectare și creează contul. Conturile de utilizator trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. programul „Casa Verde fotovoltaice 2023”). Sesiunea de înscriere propriu-zisă se deschide luni, 31 iulie, de la ora 10.00. Din acel moment, doritorii intră din nou pe Programe de finanțare – Casarea autovehiculelor uzate, dau click pe Depune dosare, se conectează, apoi intră pe Depune cerere. Selectează programul de finanțare pentru care doresc depunerea cererii, selectează apoi UAT-ul (adică UAT ORAȘUL NEHOIU-aflat la poziția 117). Își completează datele de identificare și seria de șasiu a mașinii uzate. Dacă au mai multe mașini de casat, trebuie să le adauge pe toate în aceeași cerere, apăsând butonul „+”.
După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise către primăriile participante în program. Abia din acel moment, solicitanții se vor putea adresa Primăriei Nehoiu cu documentele enunțate în ghid. Casarea și radierea se fac după semnarea contractului de finanțare. Ultimul pas este să meargă cu mașina la casat și să încaseze stimulentul acordat.
Cine poate beneficia de programul Rabla Local
Programul se adresează doar persoanelor fizice, care trebuie să respecte următoarele condiții:
– Să aibă domiciliul sau reședința în Orașul Nehoiu, unde se află în evidențele fiscale mașina pentru care solicită finanțare;
– Să dețină un autovehicul uzat, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani și cu o normă de poluare EURO 3 sau mai mică. Mașina să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei;
– Să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat;
– Să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului;
– Să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări, din alte programe.
Fiecare beneficiar va primi 3.000 de lei în schimbul predării rablei, fără a fi obligat să folosească stimulentul la cumpărarea unei mașini noi. Singura condiție este că timp de 3 ani de la obținerea banilor nu va putea cumpăra o mașină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5.