Militarul buzoian Eugen Mănăilă, succes de răsunet cu echipa Invictus România

de Stiri Buzau Media

Încă un succes de răsunet  a militarului buzoian Eugen Mănăilă, membru al echipei Invictus România. Plutonierul adjutant principal în rezervă a câștigat, alături de ceilalți componenți ai echipei Invictus România, provocarea mondială de a înconjura virtual Olanda.

Militarii răniți în teatrele de operațiuni, componenți ai echipei Invictus România, au participat sâmbătă, 29 mai, la provocarea de a înconjura virtual Olanda, în doar 24 de ore, eveniment ce a marcat ziua în care ar fi trebuit să înceapă Jocurile Invictus de la Haga, din acest an, anulate din cauza pandemiei.

În scaune cu rotile, cu bicicleta, în alergare, vâslind la ergometru sau înotând, Invictușii au avut de parcurs colectiv distanța de 1478 de kilometri, exact atât cât reprezintă teritoriul Olandei, iar pentru a reuși să strângă kilometri necesari, Echipa Invictus România a lansat provocarea întregi societăți românești.

Plutonierul adjutant principal în rezervă Eugen Mănăilă a fost rănit în 2010, în Afganistan. Buzoianul a participat în două misiuni internaționale, ambele în Afganistan în 2008 (august 2008– ianuarie 2009) și în 2010, când a fost rănit grav după o lună (ianuarie– 9 februarie 2010).

Eugen Mănăilă a mai făcut parte, alături de camaradul său, un alt buzoian, plutonier Bogdan Dragomir, din lotul României care, în 2017, a participat Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto.

Plutonierul adjutant principal Eugen Mănăilă a fost desemnat cetățean de onoare al municipiului Buzău în luna mai 2017.