Monica Anisie: Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări. Ministerul Sănătății a propus închiderea școlilor când rata infectării ajunge la 3 la mia de locuitori

de Stiri Buzau Media

Nu există o legătură între deschiderea școlilor și creșterea numărului de infectări, a declarat Monica Anisie la B1 TV. “Nu școala este cea care influențează în vreun fel creșterea numărului de îmbolnăviri. Nu în spațiul școlii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul e dincolo de poarta școlii”, a accentuat ministrul Educației, întrebat pe marginea analizei realizate de Edupedu.ro cu datele Ministerului Sănătății.

Întrebată de ce s-au mai închis atunci școlile, Monica Anisie a răspuns:

“Este o măsură pe care Ministerul Sănătății a prevăzut-o și de aceea s-a emis și ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Vorbim despre ideea de a proteja pe copii și, la momentul la care am semnat acel ordin, Ministerul Sănătății a venit cu această propunere ca în momentul în care rata infectării ajunge la 3 la mia de locuitori să trecem în scenariul roșu, adica să desfășurăm cursurile online”.

 

Cu toate că doi miniștri ai Guvernului Orban anunță oficial că nu școala crește numărul de infectări, astăzi, 29 octombrie 2020, aproape 3.400 de școli și grădinițe sunt închise și funcționează în scenariul roșu, în contextul pandemiei COVID-19.