Montana Pătârlagele, campioana județului, va disputa barajul pentru promovare în liga a 3-a

de Stiri Buzau Media
Montana Pătârlagele este campioana județului Buzău la fotbal și va merge la barajul pentru promovare în liga a 3-a. În ultima etapă a ligii a 4-a, Montana Pătârlagele și Team Săgeata, la egalitate de puncte, au învins la scoruri-fluviu, ambele echipe fiind conștiente că duelul la distanță s-ar putea decide la golaveraj.
În cele din urmă, Pătârlagele a avut câștig de cauză, grație unei victorii fără istoric, 9 la 0, la Nehoiu. În același timp, Team Săgeata a dispus cu 15 la 0 de Metalul Buzău II. Cu plus 85 la golaveraj, cei din Săgeata au rămas, totuși pe poziția secundă, întrucât Pătârlagele a avut un bilanț mai bun, 111-21.
Din păcate, aceste două meciuri au lăsat un gust amar tuturor microbiștilor. Atât Carpați Nehoiu, cât și Metalul II, lipsite de orice motivație, au făcut figurație pe teren, de unde și scorurile-fluviu. Și din acest motiv, imediat după finalul celor două partide, conducerea Asociației Județene de Fotbal Buzău a anunțat schimbarea formatului actual al competiției, astfel încât golaverajul să nu mai fie cel de-al doilea criteriu de departajare.
Montana Pătârlagele va disputa barajul de promovare împotriva campioanei județului Tulcea, acolo unde patru echipe – Hamangia Baia, Granitul Babadag, Pescărușul Sarichioi și Progresul Isaccea – sunt angrenate într-un play-off de promovare.