Oamenii străzii din Buzău refuză să stea în adăpost!

de Stiri Buzau Media

Oamenii străzii din Buzău refuză să stea la adăpost, în ciuda vremii reci și ploioase. Este ceea ce au constat și polițiștii locali din muncipiu în timpul unei acțiuni în care au încercat să-i convingă să fie duși la Centrul de urgențe de zi și de noapte.

Dintre cele cinci persoane identificate, doar 2 au acceptat să fie duse la centrul de zi. Ceilalți nu au vrut să îsi părăsească locul unde își fac veacul  de teamă să nu fie ocupat de altcineva sau să nu le fie furate bunurile.

În prezent, dintr-un total de 29 de locuri disponibile în Centrul de zi din Buzău, doar 17 sunt ocupate.  Multe dintre persoanele fără adăpost preferă să rămână pe străzi, deoarece în centru nu este permis consumul de băuturi alcoolice și tutun.

Procedura în cazul persoanelor fără adăpost este una simplă. Persoanele sunt transportate de o ambulanță către secția UPU a Spitalului Județean Buzău, pentru un un set de investigații necesare primirii în centru. Acolo, înainte de a primi o masă  caldă, este necesară igienizarea, astfel că  au posibilitatea de a face duș.

Știri despre: ,