Pârscov: prima întâlnire a autorităților locale și județene cu cetățenii comunei Pârscov

de Stiri Buzau Media

Așa cum a fost anunțată, în această după-amiază a avut loc în incinta căminului cultural „Vasile Voiculescu” prima #întâlnire a autorităților locale și județene cu cetățenii comunei #Pârscov.

La întâlnire au participat aproximativ 25 de cetățeni ce locuiesc în blocurile din centrul comunei, #Manolache Valentin – consilier județean, viceprimarul Gheorghe Neagu, dar și echipa social democrată a consilierilor locali ce își va intra în mandat peste două luni.

1. Problema constituirii unei asociații de proprietari a atras discuții aprinse din partea tuturor celor prezenți, cetățenii fiind informați că ulterior acestui „pas” se va putea trece la reabilitarea totală a blocurilor, fără nici un #cost din partea proprietarilor.
Viceprimarul #Neagu le-a sugerat oamenilor să se întâlnească, să se pună de acord, să își delege câte un reprezentant la nivelul fiecărei scări a blocurilor și ulterior să se obțină acordul #tuturor proprietarilor.
#Manolache Valentin a precizat că a luat legătura cu specialiști din cadrul departamentului de profil al primăriei Buzău, care le vor acorda reprezentanților cetățenilor ce locuiesc la blocurile din comună tot sprijinul pentru constituirea unei asociații de proprietari (unde totul urmează să se desfășoare pro-bono, pe bază de voluntariat).

După minute de discuții, cetățenii prezenți au căzut de acord asupra faptului că se impune o discuție extinsă la nivel de blocuri, aceasta urmând să aibă loc în cursul acestei duminici.

De asemenea, s-a optat pentru varianta ca toată comunicarea cetățenilor cu primăria și implicit cu autoritățile ce pot ajuta la constituirea unei asociații de proprietari să se realizeze prin intermediul viitorului consilier local Remus Mădălin Chira.

Acesta urmează să se implice activ în rezolvarea acestei #probleme deosebite cu care se confruntă cetățenii din zona blocurilor, primul pas fiind întocmirea unui tabel nominal cu datele tuturor proprietarilor, dar și participarea la întâlnirile organizate de aceștia.

O problemă deosebită o reprezintă absența din localitate a mai multor cetățeni ce dețin proprietăți în blocurile din centrul comunei, ce trebuie contactați în vederea obținerii acordului necesar constituirii asociației de proprietari.

La finalul întâlnirii, oamenii s-au arătat optimiști că vor reuși să rezolve înființarea asociației de proprietari, ceea ce ar determina nu doar schimbarea radicală a imaginii și confortului termic în zona blocurilor, ci și eliminarea disconfortului uriaș cu care se confruntă, de ani de zile, în subsolurile clădirilor.
În contextul demarării mult așteptatei canalizări, problema subsolurilor și-ar putea găsi o rezolvare relativ ușoară dacă oamenii ar reuși să se constituie într-o asociație de proprietari.

Toți cetățenii implicați în această problemă pot comunica direct cu persoana aleasă pentru facilitarea dialogului cu primăria Pârscov, Chira Remus Mădalin, la 0760983773

2. De asemenea, #Manolache Valentin i-a informat pe cetățenii prezenți cu privire la faptul că au fost demarate procedurile pentru obținerea finanțării in vederea finalizării #asfaltării în zonele Cornet, Robești, Afumați, Tocileni, Bădila și Lunca Frumoasă (aproximativ 7,8 km).

3. În plus, s-a mai anunțat că urmează să fie accesate fonduri de la Ministerul Dezvoltării (aproximativ 6 miliarde) cu care, susține consilierul județean Valentin #Manolache, se va rezolva problema apei la nivelul întregii comune.

4. Tot pe subiectul #apei, după inițierea demersurilor privind remedierea problemei sesizate la stația de clorinare din comună (mâine urmând, conform declarației consilierului județean #Manolache, ca lucrurile să reintre în normal, după intervenția firmelor specializate), s-a adus în discuție problema restanței la plata energiei electrice (autoritatea locală prezentă la întâlnire precizând că valoarea acesteia este de aproximativ 66.000 lei).

5. S-a anunțat și faptul că se are în vedere înființarea unui centru pilot dedicat crescătorilor de animale, respectiv cei care doresc să crească porci vor primi animale, dar și furajele necesare creșterii acestora, la final urmând să primească un preț de 10 lei/kg carne.
Viceprimarul comunei a propus organizarea unei întâlniri special dedicate explicării tuturor detaliilor aferente acestui proiect, astfel încât să se reușească implicarea unui număr cât mai mare de pârscoveni.

6. Tot consilierul județean #Manolache a venit cu propunerea ca fiecare sat al comunei să își desemneze câte un reprezentant, astfel încât acesta să le poată transmite autorităților locale toate problemele și solicitările celor pe care îi reprezintă.

În ceea ce privește disfuncționalitatea sesizată astăzi în procesul de ridicare al gunoiului menajer, aceasta se datorează unei „explozii la mașină”, lucrurile urmând ca de „mâine să intre în normal”.

Daniel Mihai, primarul comunei Pârscov