Percheziții ample într-un dosar de evaziune fiscală. Vizat este Horațiu Anghelescu de la Pro Democrația

de Stiri Buzau Media

UPDATE Polițiștii au greşit inițial adresa şi au descins în imobilul de la nr. 10, de pe strada Alexandru Sahia unde locuiește o bătrînă de 67 de ani, în loc de nr.10A unde îşi are domiciliul Anghelescu. Abia după o oră anchetatorii au realizat că au greşit locuinţa.

La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, polițiștii din Buzău efectuează 27 de percheziţii la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din 3 județe – Buzău, Vrancea, Suceava- și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite.

Cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozititul pe profit.

În județul Buzău sunt efectuate percheziții în 19 locații, 12 fiind în municipiu. Vizat de anchetatori este Horațiu Anghelescu, președinte al Asociației ProDemocrația, percheziții fiind efectuate și la domiciliul acestuia de pe strada Alexandru Zahia, nr.10A.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere.

La activități participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea,  Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Știri despre: