Primăria Chiojdu: voluția lucrărilor desfășurate pe raza comunei noastre

de Stiri Buzau Media

Bună seara!

Așa cum am procedat încă de la începutul actualului mandat de primar și acum voi prezenta în fața dumneavoastră, transparent, cu sinceritate, evoluția lucrărilor desfășurate pe raza comunei noastre, în ultima perioadă, după cum urmează:

1. Au fost încheiate lucrările de amenajare la rigola și parcarea din centrul comunei, zona CEC/dispensar uman/farmacii, amenajare care acum permite o activitate mult mai corectă în acea zonă, aglomerația, noroiul și lipsa locurilor de parcare din acea zonă fiind eliminate.

2. Au fost finalizate lucrările de modernizare și reconstrucție la puntea pietonală din satul Bâsca Chiojdului, punctul Tony Slabu.
Aici au fost schimbate toate elementele componente din lemn, toată structura este acum din metal, a fost supraînălțată, consolidată și desigur iluminată cu lămpi alimentate cu energie solară. Acum se poate circula în siguranță și pe această punte.

3. Lucrările de asfaltare din satul Poenițele vor fi gata în această săptămână, acum satul Poenițele arată, într-adevăr, ca un sat modern, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, toate drumurile fiind prevazute cu rigole, acostamente betonate și acces la toate proprietățile.

4. După o lungă perioadă de proiectări, studii, avize, clarificări și vizite repetate la Ministerul Dezvoltării sunt în măsură să vă aduc la cunoștință faptul că ne-a fost aprobată finanțarea construirii unui nou Cămin Cultural în satul Bâsca Chiojdului, cu o capacitate de aproximativ 600 locuri, cămin ce va putea fi închiriat de către cetățenii comunei noastre și pentru evenimentele private.
Proiectul presupune demolarea căminului vechi și construirea unuia nou, modern, independent energetic și se află deja în faza de achiziție publică, licitație.
Valoare proiect: aproximativ 5 000 000 lei.

Referitor la lucrările ce vor fi executate în perioada imediat urmatoare, lucrări deja finanțate și atribuite, le voi enumera în ordinea executării acestora, după cum urmează:

1. Asfaltare drumuri sat Cătiașu
2. Alimentare cu apă sat Plescioara
3. Asfaltare sat Plescioara
4. Asfaltare drumuri sat Bâsca Chiojdului
5. Alimentare cu apă zona Comani din satul Chiojdu
6. Demolare și reconstruire acoperiș bloc de locuințe sat Chiojdu
7. Amenajare rigole carosabile sat Chiojdu.

Aceste ultime lucrări enumerate nu sunt doar proiecte ci sunt lucrări în derulare, deja bugetate si atribuite.

Așadar, personal nu-mi voi permite zile libere în perioada următoare, voi fi prezent, ca și până acum, pe fiecare șantier în lucru, în fiecare zi!

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată, înțelegere, răbdare și vă asigur că atât eu cât și echipa alături de care muncesc nu ne vom opri până când nu vom reuși să realizăm ceea ce ne-am propus:

MODERNIZAREA COMUNEI CHIOJDU

Vă doresc sănătate și zile liniștite, tuturor!

Primăria comunei Chiojdu