Primăria Municipiului Buzău: Invitație în „Țara Luanei”, miercuri, 4 octombrie 2023

de Stiri Buzau Media
Primăria municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău invită seniorii și persoanele singure într-o călătorie-pelerinaj în Țara Luanei, miercuri, 4 octombrie 2023. Inițiativa face parte din proiectul „Seri împreună” și are ca scop promovarea istoriei, culturii și spiritualității locale, crearea stării de bine și încurajarea socializării. Primul popas se va face la Muzeul Chihlimbarului, unde participanții vor putea admira varietatea exponatelor de chihlimbar, unele dintre acestea unice în lume prin dimensiunea și vechimea lor. Următorul obiectiv va fi Biserica din satul Aluniș, care funcționează
de peste 700 de ani, fiind una dintre puținele locașuri din România săpate în piatră, în care încă se mai slujește. Se vor vizita peșterile rupestre din imediata vecinătate a Bisericii Aluniș, care au fost locuite de asceții geto-daci și mai târziu de creștini, contribuind la continuitatea vieții spirituale în munții Buzăului. După drumeția ghidată în panteonul natural și spiritual plin cu locuri mitice și mistice, se va poposi la Aluniș Art Center, unde gazdele vor organiza ateliere demonstrative de olărit și țesut, în cadrul expoziției etnografice.
La întoarcere în Buzău, se va poposi pentru vizită și închinare la biserica schitului Berca, care aparține unei vechi mănăstiri brâncovenești, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. Transportul se asigură cu autocarul și este gratuit. Participarea se face pe bază de invitație în limita a 55 de locuri! Invitațiile se vor ridica de la Vila Albatros, luni 2 octombrie 2023, între orele 9.00 – 12.00.