Primăria Pârscov: În acest an sărbătorim 509 de ani de la prima atestare documentară a Pârscovului

de Stiri Buzau Media

În acest an sărbătorim 509 de ani de la prima atestare documentară a Pârscovului (potrivithrisovului emis de Neagoe Basarab la 13 aprilie 1515).
Pârscovul are o istorie multimilenară, numai dacă ne gândim la urmele lăsate pe aceste meleaguri la Cetatea dacică de la Piatra cu Lilieci sau Construcţia medievală fortificată din centrul comunei.
De aceea pentru valorificarea tradiţiilor şi patrimoniului cultural al comunei noastre, în anul 2021 Primăria Comunei Pârscov a realizat prima monografie video a unei localităţi din România: Plaiul Pârscovului, oameni şi locuri de poveste, film lansat pe 5 februarie 2022.
Acesta a fost distribuit pe reţelele de televiziune şi a participat cu succes la festivalurile naţionale de filme documentare, făcându-ne cunoscuţi în ţară şi în lume.
Astăzi punem la dispozitia tuturor celor interesaţi această monografie video,care arată de ce suntem atât de mândrii de oamenii frumoşi, buni şi credincioşi ai comunei noastre, de locurile de legendă ale plaiului nostru.

Daniel MIHAI
Primarul Comunei Pârscov