Primăria Scorțoasa: În perioada 05 aprilie 2024 ora 10:00 – 06 mai 2024 ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, unitățile administrativ teritoriale se pot înscrie în cadrul Programului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate – Apă-canal.

de Stiri Buzau Media

În perioada 05 aprilie 2024 ora 10:00 – 06 mai 2024 ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, unitățile administrativ teritoriale se pot înscrie în cadrul Programului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate – Apă-canal.
Pentru anul 2024, bugetul alocat acestui program este de 1,5 miliarde lei.
Înscrierea în cadrul programului se va realiza prin intermediul aplicației informatice în limita a 200% din bugetul alocat sesiunii.
Programul are caracter multianual şi se desfășoară la nivel naţional, pe regiuni. Sumele sunt alocate pe fiecare regiune, în funcție de numărul locuitorilor din județe și din Municipiul București.
În cadrul programului se finanțează tipurile de investiții care vizează atât înființarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, cât și extinderea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și sistemelor de canalizare existente.
Solicitanții eligibili în cadrul programului sunt:
unitățile administrativ-teritoriale la nivel de comună, oraș, municipiu, județ;
subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București;
asocierile fără personalitate juridică, încheiate între solicitanții din cadrul aceleiași regiuni.
Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.
Finanţarea se acordă din fondurile alocate regiunilor, în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, după cum urmează:
12.000.000 lei cu TVA pentru UAT cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori;
20.000.000 lei cu TVA pentru UAT cu o populație cuprinsă între 5.000 – 10.000 de locuitori;
30.000.000 lei cu TVA pentru UAT cu o populație mai mare de 10.000 de locuitori;
în cazul județelor și asocierilor fără personalitate juridică, finanțarea se acordă în funcție de numărul și categoria UAT cuprinse în proiect, prin însumarea valorilor corespunzătoare.

Un proiect poate presupune atât lucrări de alimentare cu apă, cât și lucrări de canalizare.

Săcuiu Vasile, primarul comunei Scorțoasa