Primăria Siriu: Pe zi ce trece reușim să depășim câte o etapă pentru fiecare investiție inițiată

de Stiri Buzau Media

Dragii mei,

Pe zi ce trece reușim să depășim câte o etapă pentru fiecare investiție inițiată de cand am preluat responsabilitatea funcției de primar al comunității pe care cu toții ne-o dorim cât mai modernă si mai dezvoltată.

Joi, 8 februarie 2024, am semnat contractul de lucrări pentru execuția podului peste râul Buzău, în zona Groșet. Menționez că semnarea acestui contract s-a realizat după 3 ani de proceduri, peste care nu putem sări sub nicio formă.
Finanțarea acestei investiții este realizată prin Programul Național de Investiții, Anghel Saligny. Valoarea acestei lucrări este de 8.100.070,10 lei, cu tot cu tva.

Termenul este de 3 luni pentru proiectare si 5 luni pentru execuția efectivă.

Construirea acestui pod este extrem de necesară deoarece puntea auto existentă nu mai are viabilitate mulți ani, necesitând o costisitoare reparație generală, care trebuia susținută din bugetul local. Bineînțeles că prin realizarea acestei investiții se va reduce semnificativ traficul auto în zona locuită a satului Muscelușa.
Menționez faptul că prin programul național Anghel Saligny nu s-a putut finanța modernizarea drumurilor locale, existând în derulare proiectul regional de dezvoltare a rețelei de apă și apă uzată din Județul Buzău, prin care se va realiza canalizarea și stația de epurare în comuna Siriu, atât de necesară.
După obținerea ultimului aviz de la Hidroelectrica, Primăria Siriu va emite Autorizația de Construire pentru realizarea canalizării și a stației de epurare și vor începe cât mai curând lucrările.

Cu răbdare și devotament pentru minunata noastră localitate vom realiza toate investițiile de care avem nevoie.

Primăria Siriu

Dragoș Voicu, primarul comunei Siriu