PRIMARUL SORIN CÎRJAN A EXPUS PROIECTELE DERULATE PRIN MECANISMUL CLLD ȘI PROVOCĂRILE LOCALE ÎN CADRUL EVENIMENTULUI DERULAT DE ROMACT, COORDONAT DE CONSILIUL EUROPEI!

de Stiri Buzau Media
Programul Romact, derulat de Consiliul Europei în România, a implicat în ultimii ani și Municipiul Râmnicu Sărat, într-un parteneriat care și-a propus să abordeze nevoile comunităților marginalizate, cu accent pe incluziunea persoanelor de etnie romă. Măsurile în curs de implementare, pe care municipalitatea le derulează prin finanțările atrase de Grupul de Acțiune Locală, au fost prezentate laolaltă cu provocările pe care administrația le-a întâmpinat și cu care în continuare se confruntă, atât în contextul prezentului mecanism de finanțare, cât și ținând cont de viitorul mecanism lansat acum 3 zile.
Primarul Municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, alături de reprezentanții municipalităților: Focșani, Sfântu Gheorghe și Câmpina au primit invitația de a expune bunele practici locale și totodată de a se adresa dlui. Vladimir Rovințescu – Director General al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. De-a lungul ultimilor ani, în baza colaborării cu echipa ROMACT, mai mulți reprezentanți ai instituțiilor locale care lucrează cu cetățenii din zonele urbane dezavantajate au participat la diferite cursuri și workshopuri, totodată, în același parteneriat fiind constituit și Grupul Local de Lucru pentru Relația cu Romii.