PSD Buzău: După 13 ani de când România îndeplinește condițiile tehnice, guvernul Marcel Ciolacu a reușit un pas extrem de important pentru România, accesul în spațiul Schengen din martie 2024

de Stiri Buzau Media

După 13 ani de când România îndeplinește condițiile tehnice, guvernul Marcel Ciolacu a reușit un pas extrem de important pentru România, accesul în spațiul Schengen din martie 2024.

În urma unor negocieri intense purtate de premierul Marcel Ciolacu, când foarte puțini mai credeau că e posibil, România face un pas important, meritat pe deplin: accesul în spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă și dreptul de a acorda viza Schengen pentru terți pentru aceste două căi. De asemenea, rămâne deschisă calea negocierilor pentru accesul terestru. Este un proces ireversibil, sunt convins că vom avea și această veste într-un timp rezonabil.

Este o reușită majoră, care nu poate fi minimizată oricât de rea este credința oponenților.

După NATO și Uniunea Europeană, Partidul Social Democrat reușește și această a treia performanță pentru interesele naționale ale României!

Trebuie menționate și eforturile miniștrilor Luminița Odobescu și Cătălin Predoiu, echipelor ministerelor afacerilor externe și al afacerilor interne, ale tuturor celor implicați în procesul de negociere. Felicitări tuturor!

PS Am avut onoarea de a fi în sediul guvernului când a fost primită vestea aprobării accesului României în Schengen. Fotografie pentru istorie!

Președinte PSD Buzau, senator Lucian N. Romașcanu

PSD Buzău