Lucian N. Romașcanu: PSD cheamă la solidaritate pentru ca împreună să eliminăm violența asupra femeilor și violența domestică!

de Stiri Buzau Media
Partidul Social Democrat a fost și rămâne cel mai ferm și necondiționat adept al protejării și sprijinirii femeilor și al celor vulnerabili. A dovedit-o prin multe acțiuni și decizii, inclusiv de ordin legislativ!
PSD cheamă la solidaritate pentru ca împreună să eliminăm violența asupra femeilor și violența domestică! Orice femeie, orice copil, orice persoană abuzată trebuie să știe că NU este singură, că are unde să găsească sprijin! La numărul de telefon gratuit 0800 500 333 oricine poate suna oricând pentru îndrumări, consiliere ori sprijin, în funcție de nevoile și situația în care se află.
O astfel de campanie se impune dat fiind că în primele 10 luni ale anului 2023, numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 4,85%, față de primele 10 luni ale anului 2022. la fiecare 12 minute, o persoană este victimă a violenței. 66% din actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor. 80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete.