Compania de Apă Buzău: Sărbătorile de Iarnă vin cu tolba plină de vești bune!

de Stiri Buzau Media
Compania de Apă Buzău: Punct final pentru contorizarea inteligentă, cu o lună mai devreme!
Vorbim despre finalizarea proiectului „Creșterea gradului de digitalizare a infrastructurii de apă la nivelul operatorului regional CAB în vederea eficientizării consumurilor de apă în municipiul Buzău”, finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).
Valoarea totală a proiectului a fost de 9.240.927,10 lei, care a inclus finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene în valoare de 6.204.622,48 lei.
Deși perioada de implementare a proiectului a fost din data de 10.11.2022 și până la data de 31.12.2023, respectiv 14 luni, acesta a fost finalizat cu aproximativ o lună mai devreme decât a fost prevăzut inițial.
Obiectivul general al proiectului a fost creșterea gradului de digitalizare al operatorului regional Compania de Apa S.A. Buzău la nivelul municipiului Buzău prin implementarea unui sistem avansat de monitorizare a stării tehnice a rețelei și contorizare inteligentă.
În acest sens, s-au instalat 7500 de contoare inteligente de apă rece ce dispun de sisteme de citire/comunicație tip LoRa și s-au implementat soluții software dedicate de Management inteligent al sistemului de monitorizare/contorizare, infrastructură hardware – server local pentru implementarea soluției software. Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt reducerea pierderilor de apă în municipiul Buzău rezultate din erori de măsurare și de prelucrare a datelor, optimizarea costurilor și creșterea gradului de digitalizare a operatorului regional Compania de Apă S.A. Buzău.
Proiectul a fost cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.