SCM Gloria Buzău, încă un pas spre cupele europene!

de Stiri Buzau Media
Handbalistele de la SCM Gloria Buzău sunt cu un picior în cupele europene, după ce au bifat a cincea victorie consecutivă în Liga Națională de handbal feminin. În cadrul etapei a 22-a, handbalistele Gloriei au învins, clar, pe teren propriu, pe CSM Galați, cu 35-25 (15-16).
Echipa buzoiană a suferit, însă, în primele 30 de minute, fiind chiar și condusă. Gloria a condus cu 5-3 și 8-6, apoi oaspetele au marcat de cinci ori la rând și au fost în avantaj cu 11-8. Oarecum surprinzător, gălățencele au avut și patru goluri avans, 14-10.
În repriza secundă, formația buzoiană și-a impus, totuși, jocul și superioritatea valorică, iar tabela s-a schimbat foarte clar în favoarea ei: 28-21 și 32-23, diferența fiind extrem de clară.
În urma victoriei, Gloria a acumulat 49 de puncte și își păstrează locul 4 în clasamentul la zi. O altă veste foarte buna este că Brăila a pierdut pe teren propriu cu CSM București, scor 24-29, iar echipa de la Dunăre rămâne pe locul 5 cu 43 puncte, la șase puncte în spatele Buzăului. De asemenea, SCM Rm Vâlcea ocupă în continuare locul 6 cu 39 puncte după egalul, scor 33-33, din deplasarea de la Măgura Cisnădie.
Pentru buzoience urmează două întâlniri foarte grele, în deplasare la Gloria Bistrița și pe teren propriu cu Dunărea Brăila.