SCM Gloria Buzău ratează cupele europene!

de Stiri Buzau Media
Final nefericit de sezon pentru SCM Gloria Buzău. Handbalistele din Buzău au ratat calificarea în cupele europene, după ce a pierdut ultimul meci din campionat, în fața propriilor suporteri. Elevele lui Daniel Anca ar fi avut nevoie de doar un egal împotriva celei mai titrate formații din România, CSM București.
În meciul cu echipa bucureșteană, Gloria nu s-a putut baza pe Mădălina Zamfirescu decât în primele minute ale partidei. Jucătoarea s-a accidentat și a ieșit de pe teren purtată pe brațe de două coechipiere, în primele minute ale confruntării. În prima repriză, handbalistele din Buzău au încercat să țină pasul cu adversarele, iar la pauză scorul a fost 10 – 12. În a doua parte, CSM s-a distanțat imediat la o diferență iremediabilă pentru Gloria, astfel că, la final tabela a arătat 24 – 28 pentru campioana Ligii Florilor, CSM București.
Deși locul 5 din clasament i-ar fi asigurat Gloriei Buzpu participarea în cupele europene, Federația i-a oferit wildcard handbalistelor de la Tg. Jiu, care au ajuns în finala Cupei României.
Chiar dacă a ratat obiectivul de accedere în cupele europene, antrenorul Daniel Anca vrea să rămână la Buzău, pentru a construi un lot mai puternic pentru viitorul sezon.