Spectacol de teatru și horă tradițională în cinstea Unirii Principatelor Române!

de Stiri Buzau Media

Pregătiți-vă pentru o călătorie în timp, în inima României! Consiliul Județean, în parteneriat cu Teatrul George Ciprian, Muzeul Județean și Centrul Județean de Cultură și Artă, organizează evenimentul anual „Hai să dăm mână cu mână„.

Acesta se va desfășura mâine, 24 ianuarie, în curtea interioară a Centrului Muzical I.C. Brătianu.

Începând cu ora 10.15, vizitatorii vor avea parte de o experiență culturală unică, îmbinând istoria, teatrul și tradițiile românești.

De la ora 10.30, publicul va fi invitat să asiste la spectacolul „Mari Români”, o interpretare artistică a evenimentelor istorice semnificative ce au avut loc la aceea dată.

Spectacolul va include figuri istorice marcante precum Cuza, interpretat de Cosmin Teodor Pană, Colonelul Florescu, jucat de Bogdan Farcaș, Mihai Viteazu, interpretat de Octavian Costin, Boier Hristea, interpretat de Alexandru Beteringhe, Regele Ferdinand, interpretat de Kostas Mincu, și Regina Maria, interpretată de Bianca Cuculici.

După spectacol, toți cei prezenți sunt invitați să participe la Hora Unirii, un dans tradițional românesc care simbolizează unitatea și frăția, respectând astfel tradiția acestui eveniment.

Festivitățile vor continua cu un concert susținut de Ansamblul etnofolcloric Plaiurile Mioriței, începând cu ora 11.10.

Sărbătoriți Unirea Principatelor Române într-un mod inedit și cultural, alături de noi! Accesul la eveniment este gratuit.