SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: preparatedevis.ro

 

Sursa foto: preparatedevis.ro

Am intrat în prima lună de toamnă iar o supă cremă de dovleac pare a fi o alegere numai bună de a vă delecta papilele gustative: cremoasă, cu textură catifelată și arome deosebite. Acest preparat nu răpește prea mult din timpul gospodinelor. 45 de minute sunt suficiente pentru a o prepara. Pentru 4 porții de supă cremă de dovleac aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 gr pulpă de dovleac
  • 1 ceapă
  • 500 ml supă clară
  • 200 ml lapte
  • 1 frunză de dafin
  • sare
  • nucșoară
  • 4 linguri smântână
  • 2 – 3 linguri ulei
  • 1 cățel usturoi
  • 2 linguri unt
  • 4 felii pâine pentru crutoane
  • piper după gust

Modul de preparare este simplu. Tăiați dovleacul, îl curățați de semințe și apoi îl decojiți. Apoi, curățați ceapa și o tăiați mărunt. Încingeți uleiul într-o oală, adaugați ceapa și o căliți câteva minute. Adăugați apoi dovleacul tăiat bucăți și mai lăsați la foc câteva minute. Adăugați supa, foaia de dafin, sare, piper, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mediu cam 30 de minute.

Când pulpa de dovleac s-a înmuiat, luați supa de pe foc, scoateți foaia de dafin, adăugați laptele și pasați totul cu un mixer vertical. Puneți supa pasată din nou pe foc pâna dă în primul clocot, potriviți apoi după gust cu sare, piper și nucșoară. Supa se poate servi în boluri laolaltă cu crutoanele, o lingură de ulei picurată peste supă și niște smântână.

Știri despre: