Tibi Uşeriu este tot mai aproape de a câştiga ultramaratonul de la Cercul Polar!

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:digisport.ro

          Bistriţeanul Tibi Uşeriu, 44 de ani, de două ori câştigător al celui mai greu maraton de pe pământ, 6633 Artic Ultra, s-a întors în competiţie pentru a treia oară. Este singurul concurent din istoria acestui ultramaton care a câştigat de două ori consecutiv.

Sursa foto:digisport.ro

A luat startul pe 8 martie, alături de alţi trei reprezentanţi ai României: Avram Iancu, cunoscut pentru traversarea înot a Canalului Mânecii sau parcurgerea, tot înot, a Dunării, Florentina Iofcea şi Polgar Levente. Cu excepţia lui Tibi, niciunul din ceilalţi români nu au mai participat la această competiţie. Toţi s-au înscris la proba ce mai grea, cea de plus 350 de mile. În acest moment, la o săptămână de la start, Tibi Uşeriu se află la doar 160 de km de finish-ul competiţiei, însă oboseala şi durerile sunt de nedescris, acestea fiind vizibile într-unul dintre filmuleţele făcute publice.

Ultima filmare, postată miercuri dimineaţă pe pagina de Facebook a Asociaţiei Tăşuleasa Social, arată oboseala cu care se confruntă românul. Acesta face eforturi supraomeneşti să se ridice din genunchi şi să îşi continue drumul. Doctorii și-au dat însă acceptul să continue cursa.”Nu sunt obosit. Sunt praf”, anunța Tibi, marți. Ceilalți trei români s-au retras din cauza condițiilor meteo teribile. Conform trackleaders.com, în cursă se mai află şase concurenţi.

Cursa de plus 350 de mile este preconizată a se încheia pe 17 martie, la Tuktoyaktuk. În total, vor fi parcurse 383 de mile, circa 617 km, cu 57 mai mulţi decât în 2017. Uşeriu a câştigat ediţia din 20216 în 173 de ore şi 40 de minute, alţi doi români terminând la egalitate pe locul 3, Vlad Tanase şi Andrei Rosu, iar în ediţia din 2017, Uşeriu a câştigat cu timpul de 158 de ore şi 25 de minute.