Trei instituții buzoiene sunt păzite de militari

de Stiri Buzau Media

Tribunalul, Judecătoria și Camera de Conturi sunt cele trei instituții buzoiene a căror pază a fost preluată de militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, după ce, sâmbătă au fost încheiate procedurile de predare-pri­mire de la Inspectoratul de Jandarmi Județean. Aceasta pentru ca efectivele de jandarmi care asigurau inițial această misiune să fie planificate în misiunile de ordine publică, de patrulare și intervenție.

De asemenea, de la începutul stării de urgență militarii din Garnizoana Buzău și din unitățile aflate în subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica” sunt implicați în misiuni de patrulare ori pentru fluidizarea circulației alături de polițiști și de jandarmi, dar și în misiuni de decontaminare și de gestionare a situației epidemiologice din zone afectate de răspândirea virusului COVID -19. Astfel, începând din 25 martie, militari din Garnizoana Buzău, alături de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, acționează la solicitarea autorităților locale în municipiul Buzău. În acest sens, la nivelul fiecărei unități din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a fost constituită o grupă de răspuns pentru a răspunde solicitărilor autorităților locale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19.

De asemenea, începând cu data de 27 martie, militari din cadrul Batalionului 3 Geniu „Gene­ral Constantin Poenaru” execută, în sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, în municipiul Râmnicu Sărat, misiuni de patrulare, sprijin pentru fluidizarea circulației și, la nevoie, sprijin pentru res­pectarea prevederilor ordonanțelor militare.