Unirea Principatelor Române prinde viață în spectacolul de teatru „Hai să dăm mână cu mână”

de Stiri Buzau Media

Voluntarii Teatrului „George Ciprian” și cei de la Muzeul Județean Buzău au unit forțele pentru a recreea momentele premergătoare zilei de 24 ianuarie 1959, când se realiza Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Evenimentul, intitulat „Hai să dăm mână cu mână”, se va desfășura pe 24 ianuarie, în curtea interioară a Centrului Muzeal I. C. Brătianu, începând cu ora 10.15.

Spectatorii vor avea șansa de a asista la un spectacol unic, „Mari Români”, o interpretare artistică a evenimentelor istorice marcate de personalități precum Cuza, Mihai Viteazu sau Regele Ferdinand.

Distribuția este una de excepție, cu actori talentați în rolurile principale: Cosmin Teodor Pană în rolul lui Cuza, Bogdan Farcaș ca Colonelul Florescu, Octavian Costin în pielea lui Mihai Viteazu, Alexandru Beteringhe ca Boier Hristea, Kostas Mincu ca Regele Ferdinand și Bianca Cuculici în rolul Reginei Maria.

În tradiția românească, după spectacol se va desfășura o horă frumoasă. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Buzău în parteneriat cu Teatrul George Ciprian, Muzeul Județean Buzău și Centrul Județean de Cultura și Arta Buzău. Spectacolul va dura 30 de minute, iar accesul este gratuit.

Vă așteptăm să participați la o călătorie în timp și să vă bucurați de un spectacol memorabil care celebrează momente esențiale din istoria României!