Valul 5 al pandemiei crează probleme în spitalele buzoiene, dar și la Ambulanță

de Stiri Buzau Media

Aproape 80 de cadre medicale, atât de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și de la Spitalul Județean Buzău, sunt, în prezent, infectate cu Sars-Cov-2 sau în carantină la domiciliu, fiind contacți direcți ai unor cazuri confirmate cu Covid-19.

Comparativ cu valul 4 al pandemiei, în care medicii aflați în contact direct cu un pacient confirmat cu noul coronavirus își puteau continua activitatea, acum, chiar dacă rezultatul testului este unul negativ, medicii trebuie să intre în izolare. În cazul în care medicul sau asistentul este vaccinat, acesta trebuie să stea în izolare la domiciliu cinci zile după ce a intrat în contact direct cu un pacient pozitiv. La Spitalul Județean de Urgență Bu­zău, peste 95 la sută dintre medici sunt imunizați împotriva Covid-19.

Valul 5 al pandemiei crează probleme și la Serviciul de Ambulanță Buzău, unde numă­rul solicitărilor pentru testările la domiciliu înregistrate zilnic a ajuns să depășească 150. Numărul mare de solicitări se datorează și numărului mic de medici de familie din județ care au acceptate să facă testări gratuite. În ultima săptămână, numărul medicilor sub contract a ajuns 75, dintr-un total de aproape 190, în tot județul.

Știri despre: ,