VIDEO Constantin Toma: inaugurare ,,Galeria Eroilor Aerului’’, închinată aviatorilor și parașutiștilor militari

de Stiri Buzau Media
Dragi buzoieni,
Azi 15 iunie, pe bulevardul Unirii Nord, am inaugurat ,,Galeria Eroilor Aerului’’, închinată aviatorilor și parașutiștilor militari, precum și o statuie închinată cercetașilor și parașutiștilor militari, cu ocazia Zilei Eroilor (13 iunie), a Zilei Parașutiștilor Militari (10 iunie) și a Zilei înființării aviației militare române (17 iunie).
La data de 17 iunie 1910, Aurel Vlaicu a zburat cu primul avion militar conceput chiar de el și construit de Arsenalul Armatei.
Am fost onorați de prezența la acest eveniment a Premierului României, Domnul Marcel Ciolacu, a Domnului Ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, a Înaltpreasfinției Sale Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, Domnul General-Maior Leonard-Gabriel Baraboi, a Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, Domnul General-Maior Ciprian Marin, a Comandantului Diviziei 2 Infanterie ,,Getica’’, Domnul General Claudiu Sava, a Domnului Senator Lucian Romașcanu, recent ales Președinte al Consiliului Județean Buzău, a Domnului Petre Neagu, actualul Președinte al Consiliului Județean Buzău, precum și înalte oficialități civile și militare de la nivel local și central.
Am fost bucuros să salut participarea Domnului Dumitru Prunariu, celebrul nostru cosmonaut, care înainte de a zbura în cosmos, a învățat să zboare la Boboc și care are un panou special în această ,,Galerie a Eroilor Aerului’’.
Am mai avut doi invitați speciali care ne-au făcut cinstea de a fi prezenți, Doamna Valentina Baștan, fiica legendarului General Parașutist Grigore Baștan și Domnul Doru Laurian Bădulescu, fiul eroului din cel de-Al Doilea Război Mondial, Căpitan Mircea T. Bădulescu.
Fotografiile lui Grigore Baștan și a lui Mircea T. Bădulescu sunt de asemenea în această galerie istorică.
Au fost prezenți la eveniment mulți buzoieni și foarte mulți copii, care s-au bucurat și de defilarea militară, de mitingul aviatic și de lansările parașutiștilor militari.
Buzăul iată că-și cinstește așa cum trebuie eroii, iar dezvoltarea orașului nostru ține cont și de trecut și de tradiții.
Mulțumesc în mod deosebit Domnului General Ovidiu Bălan, Domnului Comandor Marius Nicoară și Domnului Colonel Viorel Drenea pentru echipa pe care am făcut-o pentru a realiza ,,Galeria Eroilor Aerului’’ și statuia închinată cercetașilor și parașutiștilor militari!

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău