VORBIREA ȘI PERSONALITATEA

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Zenivers

 

Sursa foto: Zenivers

Aspectul fizic și vocea sunt primele elemente cu care avem de a face atunci când ne formăm o primă impresie. Există voci care sunt foarte ușor de recunoscut pentru că sunt plăcute auzului. Potrivit efemeride.ro, un studiu realizat în 2012 arată că multe persoane preferă vocile joase, cu cât mai puține sunete de înaltă frecvență. Vocea are un anume impact asupra celorlalti și poate oferi informații despre personalitatea fiecăruia dintre noi atunci când interacționăm cu ceilalți.

O persoană care rostește cuvintele într-un ritm alert poate părea emoționată sau neglijentă și se face greu înțeleasă de cei din jur. Cei care rostesc lent cuvintele par calmi și încrezători și transmit interlocutorului lor o stare de confort însă, mare atenție, un ritm monoton al vorbirii poate fi foarte plictisitor pentru cel cu care comunici. O voce prea nazală poate să sune a văicăreală, victimizare și poate trăda plictiseala.

Persoanele care au o voce înaltă și subțire sunt considerate adesea plângăcioase, iar glasurile lor par neplăcute și instabile. Cel care deține o voce groasă poate fi perceput ca fiind lipsit de emoții, autoritar, indecis sau precaut. Vocea unei persoane mai este influențată de vârstă, gen și contextul cultural. Calitatea vocii se modifică atunci când intervine țipatul, fumatul, curățarea excesivă a gâtului sau vorbirea excesivă.

Știri despre: