Zeci de șoferi de microbuze și camioane sancționați de polițiștii buzoieni în timpul acțiunii TRUCK&BUS

de Stiri Buzau Media

În această săptămână, Poliţia Română desfăşoară acţiunea TRUCK&BUS  pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.

În perioada 13 – 19 februarie, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Astăzi, în cadrul acţiunii desfăşurate de poliţiştii buzoieni au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 18.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 10 au fost la H.G. nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor cu caracter contravenţional ale legislaţiei europene şi naţionale în domeniul transportului rutier, iar 58 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţie pe drumurile publice.

Ca măsură complementară poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare auto şi au  dispus imobilizarea unui autovehicul.

Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Știri despre: