Emoții pentru cei care vor să devină notari stagiari

de Stiri Buzau Media

Institutul Notarial Român a anunțat, încă de anul trecut, examenul pentru cei care vor să devină notari stagiari. Examenul va avea loc pe 21 februarie 2018, de la ora 09.00, în sălile Roma și Buenos Aires din cadrul Centrului de Conferințe Auditorium Pallady din Capitală. Înscrierile s-au încheiat în luna ianuarie. Concurenții vor susține doar un examen grilă cu 100 de întrebări, jumătate dintre ele fiind din procedură și legislație notarială. Nota minimă de promovare este 7, iar fiecare grilă e notată cu 0,10 puncte.

Potrivit comunicatului emis de Institutul Notarial Român, repartizarea ,,pe cele 2 săli a candidaților se va afișa, cu cel puțin 24 h înainte de data desfășurării concursului, pe pagina de internet a Institutului Notarial Român(INR), precum și la cele două intrări (din Bld. Theodor Pallady nr. 40G și din Str. Drumul Lunca Jariștei) ale Centrului de Conferințe Auditorium Pallady.  Accesul candidaților în sălile de concurs este permis începând cu orele 7,30 până la momentul extragerii setului de subiecte, în vederea îndeplinirii formalităților de identificare ce se face în baza cărții de identitate/adeverinței provizorii de identitate sau a pașaportului, în original, aflate în termen de valabilitate.

După intrarea în sală, candidaților le este interzisă deținerea sau folosirea vreunei surse de informare, a telefoanelor mobile, a dispozitivelor electronice sau a altor mijloace de comunicare la distanță.  În vederea redactării lucrărilor Institutul Notarial Român  va pune la dispoziția candidaților pix cu pastă de culoare albastră”. Sunt scoase la concurs, în total, 44 de posturi în mai multe orașe din țară.